La Marxa Popular Indignada arriba a Sant Feliu

Posted: 23 Juny 2011 in Actes, Convocatories, Informació Nacional, Xarxa intercomarcal
La Marxa Popular Indignada arriba a Sant Feliu de Llobregat
La marxa popular indignada passarà el proper dissabte dia 25 pels volts de les 10:00 h del matí. S’ha quedat a les 9:45  del mateix dissabte al costat de la parada del Trambaix del Consell Comarcal per acompanyar-los durant el trajecte que faran al passar per la nostra ciutat.
Què és la marxa popular indignada?
La marxa popular indignada es una proposta de mobilització social pacífica, no violenta, que se suma a l’esperit constructiu, democràtic, pacífic i inclusiu del moviment 15M.

Durant part dels mesos de juny i juliol, des de diverses ciutats de l’Estat sortiran caminant diverses marxes, configurant rutes en direcció al centre polític d’Espanya. Confirmades estan, entre d’altres, Santiago de Compostela, Cadis, Múrcia, València, la Corunya, Barcelona, ​​Logronyo, Màlaga i Granada.

Està previst realitzar les rutes al llarg d’un mes i l’arribada a Madrid serà el 23 de juliol.

Les Marxes realitzaran i compartiran assemblees a cada poble ia cada barri pel qual discorri aquesta marxa de dignitat i transformació;

Les assemblees, constituïdes com trobades per a l’intercanvi d’idees i paraules, recolliran les inquietuds, les reivindicacions, les experiències i les lluites de tots els pobles. Recopilant totes elles s’elaborarà un gran llibre i s’establirà un diàleg ininterromput entre les acampades, ciutats, pobles, barris i individus, encaminat cap a la construcció d’un món més just on capiguem totes les persones.
Moltes de les persones que formen el moviment es quedaran treballant en les assemblees que ja estan en marxa, tan necessàries per continuar lluitant per aquest moviment pacífic i per aquesta causa. Marxes i assemblees seguiran sempre en contacte i diàleg. Sortirem unes poques, però quan arribem a Madrid serem la suma de totes aquestes veus, de totes les voluntats, i serem milers.

Aquest és un camí que parteix de la humilitat del que camina, escolta i dialoga. Sabem que el procés de transformació social de fer un món millor implica “un llarg” aprenentatge. Aquesta és una forma de dir que el camí és llarg, però als camins llargs se’ls mesura amb passos petits, i aquest és el propòsit d’aquesta marxa.

La nostra indignació es converteix en escolta i les nostres accions s’encaminen cap a la construcció de noves vies de participació, transformacions socials, democràtiques i pacífiques.
En aquest blog estem recopilant tota la informació d’les dates de sortida i les rutes de cadascuna de les marxes. Totes tenen necessitats similars: menjar, cotxes de suport, tendes de campanya, material sanitari i materials genèrics, però sobretot suport humà en foma de voluntaris que vulguin col.laborar, ja sigui facilitant el descans, ajudant a muntar aquestes botigues, preparant menjar, i col.laborant activament, i com no, participant amb les seves idees. Qui vulgui col.laborar que es posin en contacte amb els responsables de cada marxa a través dels correus electrònics que es poden trobar en aquesta web.

Les assemblees seguiran sent el nostre espai d’expressió política, la seva legitimitat emana de la participació del poble.

La transformació social no depèn dels governs ni dels governants, sinó de la ciutadania i les seves necessitats.

Aclariments sobre el sentit i conseqüències de la Marxa:

· Independentment del que passi en les acampades en els pròxims dies, la marxa pot servir per consolidar la relació entre les assemblees creades o ampliades arran de l’15-M (en barris i pobles).

• La Marxa no s’ha d’interpretar com una simplificació de la protesta, sinó com una extensió d’aquesta. Disseminar la indignació i el debat en assemblea, aprendre d’altres experiències col.lectives de resistència i lluita, connectar, fer xarxa.

· Tampoc s’ha d’entendre l’anada a Madrid com a reconeixement del Govern central. És un espai geogràficament central on, a més, es troba el Govern. Ens serveix de punt de trobada.

Aquest bloc és només un primer esborrany que des de Barcelona hem elaborat amb l’ànim d’estructurar millor la proposta, no és en absolut definitiva i segurament pateix de greus omissions i errors. Esperem que al llarg de les discussions que tinguin lloc en cadascuna de les regions adherides i conforme passi el temps, canviaran i milloraran aquestes puntualitzacions i naixeran moltes altres que encara no han estat tingudes en compte.

http://marchapopularindignada.wordpress.com/

Anuncis
Comentaris
  1. Isabel ha dit:

    Yo me apunto con mi pareja a recibir a la marcha indignada, provablemente iremos con ellos hasta Molins.Salu2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s