Com afecten les retallades a l’Educació.

Posted: 29 Juny 2011 in Informació Local

Document enviat pels professors als pares i mares d’alumnes de l’Institut Bernat el Ferrer de Molins de Rei.

————————————

  • Fre absolut a noves construccions escolars

A Molins de Rei, en concret, es disposa dels terrenys i ja estava programada la construcció del nou edifici de l’Institut Lluís de Requesens i l’ampliació de l’Institut Bernat el Ferrer.

Ambdós projectes han estat paralitzats i en el seu lloc es muntaran “mòduls prefabricats” provisionals en la zona d’aparcament del pati de l’Institut Bernat el Ferrer.

 

  • Forta reducció del pressupost de funcionament d’escoles i instituts

Amb la reducció mitjana del 25% de les partides pressupostàries destinades al funcionament dels centres, es veuran afectades tant les despeses corrents i el manteniment com l’adquisició de material didàctic. Això té una repercussió molt greu  per als tallers i els laboratoris, especialment a la Formació Professional.

En una situació de crisi generalitzada, no podem admetre que les despeses per a materials i altres de també necessàries les hagin de cobrir en un futur les famílies amb quotes extraordinàries.

  • Retallada de plantilles

En el proper curs s’escolaritzaran més de 15.000 nous alumnes a l’escola pública de Catalunya, amb menys professorat del que tenim el curs que s’acaba. A aquest fet s’afegeix l’increment d’una hora lectiva setmanal per al professorat i la disminució de les hores reservades per a tasques de coordinació. A tots els Instituts es perd, com a mínim, mig professor per centre sense que es tingui en compte l’increment de matrícula. No es cobriran substitucions de curta durada i no es reposaran gran part de les jubilacions.

 

  • Increment del nombre d’alumnes per aula i per professor

Menys professorat per a més alumnat es tradueix en en el fet que el nombre d’alumnes per aula en ocasions està per damunt de l’establert. Això vol dir més de 30 alumnes per aula a secundària i més de 25 a primària. La conseqüència és la reducció en la possibilitat d’atenció a l’alumnat per part del professorat.

  • Canvis continus i confusió generalitzada

Un cop més ens trobem en una situació de confusió i dubtes a causa de canvis continus en el Departament d’Ensenyament, com ara la substitució del pla educat 1×1, pel nou pla educat 2.0. Tot i que, de cara al proper curs el nostre institut no s’hauria de veure afectat.

Ens diuen que no hi ha diners, però constatem que sí  que hi ha diners per al finançament de l’ensenyament privat, amb l’ampliació de concerts i  el compromís de finançar amb diner públic centres de batxillerat i formació professional privats, la qual cosa ens fa entendre que no n’hi ha per a la pública perquè hi ha altres prioritats.

Per aturar aquesta ofensiva contra l’educació pública us cridem a sumar-vos a les mobilitzacions que es fan en defensa de l’ensenyament públic, contra les retallades en el sistema educatiu públic i en defensa de la seva qualitat.

Deixa un comentari