OCUPACIÓ DEL CAP EL PLA

Posted: 25 Octubre 2011 in Informació Local

Veïnes i veïns de Sant Feliu de Llobregat han ocupat aquesta nit el CAP El Pla en protesta pel tancament de les urgències nocturnes.

La manifestació d’ahir a la tarda va  acabar al CAP, on es va llegir el manifest i posteriorment es va decidir en assemblea passar la nit allà.

Avui dimarts 25 d’octubre assemblea a les 20:00 h al CAP El Pla, on es seguirà tractant el tema del tancament i de les retallades en sanitat pública.


 

Manifest de la manifestació 24 octubre:

MANIFEST EN REBUIG DEL TANCAMENT D’URGÈNCIES:

Des de l’esclat de la crisi l’any 2008, provocada pel sistema financer, amb la complicitat de les administracions europees i institucions com el Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional entre altres, els governs lluny d’assenyalar i castigar els culpables, els continuen protegint i facilitant-los el camí, en detriment d’un model social que ha costat tants i tants anys de lluita de moltes generacions.

La Generalitat està portant a terme les retallades més dures, aplicades fins ara a l’estat espanyol en matèria de sanitat, utilitzant el discurs del finançament, de la mala gestió i de l’alt cost del sistema actual.

El cost de la nostra sanitat pública en relació al P.I.B. ens demostra que encara estem a la cua dels països que formen la UE (Catalunya es va gastar el 2010 per habitant 1.298€ essent la mitjana europea de 2.103€).

Mentre el conseller explica que les retallades no tindran un efecte real sobre la població, són molts els municipis que veuen com els seus Centres d’Atenció Primaria, pateixen tancaments parcials o complerts,  es veu reduïda la seva plantilla, s’acomiden especialistes i augmenten les llistes d’espera.

La majoria d’ Hospitals també han estat afectats per la limitació del pressupost, mitjançant l’aplicació d’ EREs massives, tancament de plantes d’ingrés, disminució el número de quiròfans disponibles i eliminació les intervencions programades en torn de tarda, entre altres accions que suposen una reducció de la qualitat assistencial en el nostre sistema sanitari.

Les retallades fa temps que s’apliquen també al Baix Llobregat, avui és el torn de Sant Feliu i de Molins de Rei. Aquests municipis perden les seves urgències nocturnes, des de les 00:00 de la nit fins a les 8:00 del matí. Aquest tancament afecta també als habitants de diferents municipis de la comarca, que fins ara s’adreçaven al CAP Pla per ser atesos d’urgències.

És per això que:

· Manifestem el nostre total rebuig a la política de desmantellament i privatització del nostre sistema de sanitat pública que està patint un atac directe i el deteriorament dels seus serveis d’atenció al ciutadà a tots els nivells.


· Condemnem les decisions del govern de Convergència i Unió i el seu màxim responsable, conseller de Sanitat, Boi Ruiz que estan fent pagar la crisi als ciutadans retallant serveis socials amb mesures neoliberals que van en la línia de protegir a aquells que ens van portar a la crisi.


· Ens neguem a acceptar decisions polítiques d’una democràcia poc representativa, que rebutja el debat i no escolta a la societat civil i a carregar sobre les nostres espatlles la crisi d’un sistema global discriminatori, que fomenta la precarietat laboral, les desigualtats socials i la destrucció del mediambient.


· Demanem al govern de la Generalitat de Catalunya que reconsideri la seva decisió, reobri el servei d’urgències nocturnes al CAP El Pla de la nostra ciutat i faci marxa enrera en la seva política de fer pagar la crisi amb retallades a la sanitat pública que vol portar a la privatització total o parcial del sistema sanitari que paguem entre tots.

PROU RETALLADES !!!

NO PAGAREM LA SEVA CRISI !!!

Anuncis
Comentaris
  1. Ramon Espinosa Mas ha dit:

    Des de l’assemblea d’indignats de Vilassar de Mar (vdmsindigna.wordpress.com) us trasllado la nostra solidaritat. Demostrem que estem disposats a plantar cara al neofatxaliberalisme, que no acceptarem una privatització global de les nostres conquestes socials, que ha arribat el moment de passar de l’indignació i les manifestacions a l’acció directa.

    Salut i a disposar companys!

  2. […] MÉS INFORMACIÓ GA_googleAddAttr("AdOpt", "1"); GA_googleAddAttr("Origin", "other"); GA_googleAddAttr("theme_bg", "f7f7f7"); GA_googleAddAttr("theme_border", "f2f2f2"); GA_googleAddAttr("theme_text", "242424"); GA_googleAddAttr("theme_link", "333333"); GA_googleAddAttr("theme_url", "4a630f"); GA_googleAddAttr("LangId", "19"); GA_googleAddAttr("Tag", "retallades"); GA_googleFillSlot("wpcom_sharethrough"); Rate this: Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this post. Retallades ← Accions Vall d’Hebrón – Divendres 21 i dilluns 24 […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s