La reforma laboral només crea precarietat.

Posted: 20 febrer 2012 in Informació Nacional, Reforma Laboral

La REFORMA LABORAL aprovada pel Govern és la vuitena reforma des de l’aprovació de l’Estatut dels Treballadors/es l’any 1980 i cap ha servit per crear ocupació. La lògica d’abaratir i facilitar l’acomiadament no crea ocupació, crea precarietat, inseguretat i un futur de semiesclavatge.

A trets generals:

1- El Govern facilita l’acomiadament procedent amb només 20 dies d’indemnització per any i amb un màxim d’un any de salari.

S’aplicarà l’acomiadament procedent quan l’empresa tingui “pèrdues actuals o previstes” o una “disminució de vendes durant tres trimestres”. Aquesta reforma equipara les pèrdues amb la disminució de beneficis, i no és el mateix!

2- Es crea un nou contracte indefinit per a pymes.

En ells s’estableix una rebaixa en els costos laborals de 3.000€ per a les pymes amb menys de 50 treballadors/es al contractar al primer empleat menor de 30 anys que estigui a l’atur. Aquest treballador/a pot seguir cobrant el 25% de l’atur al que tenia dret, mentre l’empresari deixarà de pagar el 50% del total de l’atur que percebia el treballador.

Per exemple: Si ets a l’atur cobrant 1000€ i vols ser contractat, hauràs de renunciar al 75% de l’atur, del qual el 25% tornarà a l’Estat i l’altre 50% anirà a l’empresari en forma de deduccions fiscals.

3- La nova reforma laboral permetrà no aplicar en temps de crisi el conveni pactat.

Es facilita a les empreses el despenjament del conveni col.lectiu i es prioritza el conveni d’empresa al sectorial. Amb aquesta jugada es pot modificar la jornada, el salari i les funcions dels treballadors/es a voluntat de l’empresari. S’obre la porta a una guerra de salaris a la baixa amb l’argument de la competitivitat, deixant les mans lliures per que l’empresari pugui rebaixar els salaris unilateralment, sense necessitat de negociació i amb l’únic requisit d’avisar-nos amb 15 dies d’antelació.

4- Les ETT actuaran com agències de col.locació, faran la competència a l’INEM.

Pràcticament s’equiparen les Empreses de Treball Temporal a l’INEM. Faran la funció d’agències de col.locació a gran escala, convertint de facto, l’oferta/demanda d’ocupació en un negoci.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s